Wij zijn gespecialiseerd in 4ps construct en Microsoft dynamics 365 business central
Referenties

Referenties van onze klanten

‘DESKUNDIGHEID, FLEXIBILITEIT EN JUISTE KENNIS AAN BOORD’

Linda Lozeman
Manager Functioneel- en Applicatiebeheer
VolkerWessels Telecom B.V.

VolkerWessels Telecom B.V. is specialist in glasvezels en connectivity. Van kabels in de grond tot en met de meest complexe verbindingen. VolkerWessels Telecom verleent haar diensten aan zowel particuliere klanten, MKB bedrijven en grote organisaties. Met het bedrijf IT Digital wordt de IT voor alle VolkerWessels Telecom onderdelen uitgevoerd. Op dit moment zijn er ongeveer 1700 gebruikers/werkplekken die door IT Digital beheerd worden.
VolkerWessels Telecom heeft voor de ERP oplossing van 4PS gekozen omdat het een moderne Microsoft Cloud oplossing is. Door de uitgebreide branchefunctionaliteit van 4PS sluit de oplossing goed aan op de bedrijfsprocessen en de business van VolkerWessels Telecom.
De implementatie van 4PS Construct is opgeknipt in drie verschillende fasen. De eerste grote livegang heeft op 13 februari 2023 plaatsgevonden. Vervolgens zijn op 23 oktober 2023 meerdere Business Units live gegaan in fase twee. De livegang van de 3de (laatste) fase staat gepland in juni 2024. Na deze fase werken er dagelijks circa 1200 gebruikers met de software van 4PS Construct.
Tijdens de implementatie is VolkerWessels Telecom via zusterbedrijf Visser & Smit Hanab in contact gekomen met Dynamics Interim Solutions. Dit vanwege de positieve ervaringen en verhalen. Vanuit VolkerWessels Telecom was er behoefte aan een hybride functioneel beheeroplossing waarbij zij deels zelf het beheer doen en het beheer deels uitbesteden. Door dit hybride model is er extra kennis en continuïteit aanwezig.
Linda Lozeman laat weten dat de samenwerking ongeveer 2 maanden voor de livegang van fase 1 is gestart met de onboarding. Tijdens de onboarding zijn de ticket systemen aan elkaar gekoppeld, processen in kaart gebracht, is de demarcatie afgesproken en zijn de werkafspraken vastgelegd.

Bij de livegang heeft er ondersteuning op locatie plaatsgevonden. Deze ‘onsite’ ondersteuning is na een aantal weken afgebouwd. Na de afbouw vinden alle functioneel beheer werkzaamheden remote plaats. De eigen functioneel beheerders zijn opgeleid door Dynamics Interim Solutions door samen werkzaamheden op te pakken.

Linda Lozeman geeft aan dat VolkerWessels Telecom door de inzet van Dynamics Interim Solutions een stuk rust, continuïteit en vertrouwen ervaart. Als er bijvoorbeeld iemand ziek is, kan er meteen een functioneel beheerder worden ingeschakeld. Er is minder paniek en er wordt kennis gedeeld om up-to-date te blijven. Dit is echt een verbetering. Dynamics Interim Solutions is sparringpartner voor onze eigen functioneel beheerders, doordat zij voor meerdere klanten werken en veel kennis hebben.

De consultants Peter Berkhout, Peter van Schijndel, Eric de Groot, Jurjen Korpel, Robbert Visscher Youssef Nouijeh en Marleen Koelewijn van Dynamics Interim Solutions zijn stuk voor stuk toppers en hebben goede kennis van de organisatie van VolkerWessels Telecom en het project. Daarnaast zijn de consultants flexibel, pragmatisch, deskundig en kunnen zij goed samenwerken (Linda roept vaak ‘de collega’s van DIS’). Dit zegt veel over de samenwerking. Dynamics Interim Solutions vertegenwoordigt hierin echt de belangen van VolkerWessels Telecom.

Tot slot geeft Linda aan: ‘Dynamics Interim Solutions beveel ik zeker aan om mee samen te werken. Ze zijn een deskundige en flexibele partij met de juiste kennis aan boord!’

‘FLEXIBEL, HELDERE COMMUNICATIE, SNEL SCHAKELEN, PROACTIEF MEEDENKEN, BETROKKEN’

Onno Keller
Group IT Manager
Dolmans Landscaping Group B.V.

Dolmans Landscaping Group B.V. is een groenaannemer en specialist in onderhoud en groen van gemeenten, onderhoud van bomen, maar ook in het ontwerp en onderzoek & advies. Zij heeft circa
14 vestigingen verspreid over heel Nederland en meer dan 1000 medewerkers in dienst, waarvan ongeveer 250 medewerkers op kantoor en 750 in de buitendienst. Onno Keller werkt als Group IT Manager voor ‘de groep’ de Holding voor overkoepelende zaken zoals IT.
Dolmans Landscaping Group B.V. heeft eind 2022 de overstap gemaakt van Vakware naar 4PS. Onno is als IT manager verantwoordelijk voor het beheer en optimalisatie van de ERP oplossing van 4PS. Hiervoor werkt hij samen met een team van kerngebruikers. Dolmans heeft voor 4PS Construct gekozen omdat dit een toekomstbestendige Microsoft Cloud oplossing is. Daarnaast beschikt de oplossing voor veel branchespecifieke functionaliteit en meerdere mobiele apps. Een integrale oplossing waarin Dolmans de komende jaren verder in kan groeien en mee kan digitaliseren.
Dynamics Interim Solutions is door 4PS voorgedragen aan Dolmans. Functioneel beheer diende nog ingevuld te worden bij Dolmans Landscaping Group B.V. Met name de eerste- en tweede lijn vragen en meldingen, autorisaties en het pro-actief beheer van de omgeving.

Samen met Dynamics Interim Solutions is Dolmans gestart met de onboarding. Middels een uitgebreide checklist en een stappenplan zijn de inrichting en de processen doorgenomen. Ook zijn er heldere werkafspraken gemaakt, zodat het beheer conform de wensen van Dolmans uitgevoerd wordt.

Volgens Onno is de onboarding heel goed verlopen. Bovendien zijn de key users apart meegenomen in een sessie met functioneel beheerder @Marleen Koelewijn. Hierdoor is voor iedereen duidelijk wat je van functioneel beheer mag verwachten en hoe je meldingen kan aanmaken en vragen kan stellen. Onno geeft aan dat het contract na 2 maanden al afgeschaald kon worden. Dit omdat de organisatie minder ondersteuning nodig heeft dan vooraf verwacht is. De flexibiliteit van de functioneel beheerovereenkomst is erg prettig.

Door het inzetten van de diensten van Dynamics Interim Solutions ervaart Onno minder vragen en meldingen. Er is altijd een centraal punt waar Dolmans Landscaping Group B.V. terecht kan en krijgt daarbij snel antwoorden. Hierdoor merkt Onno dat de zowel de kerngebruikers als de eindgebruikers erg tevreden zijn over de ondersteuning.

De consultants Robbert Visscher, Youssef Nouijeh en Marleen Koelewijn van Dynamics Interim Solutions denken zeer proactief mee, communiceren helder, zijn deskundig, hebben veel kennis en zijn makkelijk bereikbaar.

Tot slot geeft Onno aan: ‘Dynamics Interim Solutions beveel ik zeker aan, Dolmans Landscaping Group is erg tevreden met de dienstverlening. Dynamics Interim Solutions is een partij die snel reageert en haar afspraken nakomt!’

‘KLANTVRIENDELIJK, DESKUNDIG, FLEXIBEL EN DE JUISTE KENNIS EN KUNDE VAN 4PS’

Michael Schubert
ICT Manager
Hemubo IT

Hemubo is specialist in het strategisch renoveren en onderhouden van vastgoed. Hemubo is een grote organisatie met 10 werkmaatschappijen, gespecialiseerd in bouwkunde, schilderwerk, asbestsanering en installatie-, beton en geveltechniek, waarvan Hemubo Almere de moedermaatschappij is. Hemubo heeft alle kennis in huis om projecten geheel zelf uit te voeren.

Hemubo werkt al vijf jaar met 4PS. De software van 4PS ondersteunt in alle bedrijfsprocessen binnen Hemubo. Door de enorme groei van Hemubo was er intern onvoldoende capaciteit om de organisatie intern voldoende te ondersteunen op gebied van functioneel beheer en om de gewenste optimalisaties intern door te voeren.

Michael Schubert, IT manager bij Hemubo neemt functioneel beheer voor de complete 4PS omgeving af. Dit tegen een vast bedrag per maand. Hierdoor krijgt de gehele organisatie de support die het nodig heeft. Volgens Michael Schubert ligt de servicegraad de functioneel beheer dienstverlening zo hoog dat hij dit iedereen kan aanbevelen.

Daarnaast wordt consultant Maarten Paasman ingezet om de gewenste optimalisaties op een projectmatige manier door te voeren. Maarten is voor Michael ‘een rechterhand’ en ‘trusted advisor’ op het gebied van ERP en het succesvol doorvoeren van migraties, optimalisatie en live brengen van nieuwe bedrijven. De afgelopen perioden zijn we bezig geweest met o.a. het standaardiseren van financiële rapporten, uniformeren van de projectprognose en de functionele inrichting van het systeem.

Dynamics Interim Solutions ondersteund Hemubo met dagelijkse vragen en eventuele issues door consultancy op locatie en functioneel beheer op afstand.

Verder is de afgelopen periode het laatste onderdeel van Hemubo gemigreerd naar Business Central waarbij Dynamics Interim Solutions de conversie en de trainingen heeft verzorgd.

Komende periode pakken we samen de migratie naar BC21 op.

Door deze samenwerking zijn al veel projecten succesvol opgepakt en opgeleverd.

Tot slot geeft Michael aan: ‘Dynamics Interim Solutions is een must om mee samen te werken. Ze zijn klantvriendelijk, deskundig, flexibel en hebben de juiste kennis en kunde van 4PS!’

‘FLEXIBEL, EFFICIËNTE TOEVOEGING, DESKUNDIG, SNEL SCHAKELEN’

Edward Visser
IT-manager
Faber Betonpompen B.V.

Faber Betonpompen B.V. is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel. Met 4 vestigingen en 140 medewerkers behoort het tot de innovatiefste betonpomp ondernemingen van Nederland. Met een zelf ontwikkelde Betondobber brengt Faber Betonpompen bijv. betonmortel onder water op de juiste hoogte aan.

Daarnaast is Faber sinds de jaren 90 actief als producent en verwerker van schuimbeton. Dit wordt o.a. toegepast voor het isoleren van woningen door dit aan te brengen in kruipruimten, het onderhogen van asfalt en het weer op niveau brengen van eb-en-vloed-vloeren en bedrijfsvloeren.

Daarnaast is Faber Betonpompen actief met het aanbrengen van cement-gebonden en gips-gebonden (anhydriet) gietvloeren.

Sinds jaren werkt Faber Betonpompen met 4PS. Het wordt gebruikt voor het gehele administratieve bedrijfsproces. Van offertes, opdrachten, werkorders, planning, buitendienst app tot facturatie en alle rapportages
(middels Power BI).

Faber Betonpompen was op zoek naar een partij om hen te ontzorgen op het gebied van support en functioneel beheer. 4PS raadde Faber Betonpompen Dynamics Interim Solutions daarvoor aan. Sindsdien pakt Dynamics Interim Solutions alle beheervragen voor Faber op binnen de afgesproken SLA.

De consultants van Dynamics Interim Solutions Bas Geelen en Robbert Visscher beschikken over de juiste kennis van 4PS en ondersteunen Faber Betonpompen bij het ontwikkelen van maatwerk voor zowel bedrijfsonderdeel Celbeton als Betonpompen. Zo heeft het maatwerk voor Betonpompen de onderstaande voordelen:

 • Sneller een serviceorder aanmaken;
 • Betonpomp branche specifieke velden zijn toegevoegd;
 • Alle relevante data in 1 scherm inzichtelijk;
 • Sneller zoeken naar juiste gegevens;
 • Alle gelogde wijzigingen op een serviceorder snel inzichtelijk.

Hierdoor worden serviceprocessen van Faber Betonpompen geoptimaliseerd, de efficiëntie verhoogd en de klanttevredenheid verbeterd.

Robbert en Bas zijn fijne flexibele mensen met de juiste kennis om Faber Betonpompen te ondersteunen. Dit geldt trouwens voor alle DIS medewerkers.

Tot slot geeft Edward aan: ‘Dynamics Interim Solutions is een fijne en betrokken partij waar je snel mee schakelt!’.

‘BETROKKEN, KORTE LIJNEN, SERVICEGERICHT, DESKUNDIG’

Remco Selier
Operationeel Directeur
AQ Group B.V.

AQ Group is specialist in het onderhouden, desinfecteren, inspecteren en reinigen van klimaat- en drinkwatersystemen. Ook is AQ Group een innovator op het gebied van verduurzamen van klimaatsystemen. Het bedrijf is in 2002 opgestart en in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een bedrijf van 160 personen. Sinds 2019 is AQ Group gevestigd in mooi pand in Utrecht. Zij zijn een grote speler op de markt van lucht en waterbehandeling. Verduurzaming is een belangrijk thema binnen het bedrijf.

AQ Group werkt al jarenlang met 4PS voor verkoop, projecten en financiële zaken. In 2021 heeft zij ervoor gekozen om 4PS Service en Onderhoud te implementeren, omdat AQ Group op zoek was naar een nieuw service- en plansysteem. Daarvoor werkte AQ Group met een stand alone pakket.

Via haar netwerk is AQ Group bij Edwin Leentfaar van Dynamics Interim Solutions terechtgekomen voor onafhankelijk advies bij haar wensen voor een pakketselectie. Zodoende werd Dynamics Interim Solutions vanaf het begin betrokken bij de implementatie van 4PS Service en Onderhoud vanwege echte hands-on begeleiding met kennis van 4PS. Zo is Vincent de Haan in 2021 gestart als consultant van Dynamics Interim Solutions om AQ Group te begeleiden en te ondersteunen bij het implementatieproces.

Belangrijke voordelen van 4PS Service & Onderhoud voor AQ Group:

 • 1 integrale oplossing;
 • Asset management van alle klanten in 1 systeem;
 • Zeer toegankelijk voor zowel binnendienst als de monteurs;
 • Geïntegreerde urenregistratie door buitendienst;
 • Geavanceerde rapportages;
 • Voor commercie: In 1 oogopslag inzicht in complete plaatje bij een klant.

AQ Group heeft Dynamics Interim Solutions begin 2023 ingeschakeld op het gebied van functioneel beheer omdat zij geen eigen ICT-afdeling heeft, behoefte heeft aan support en functioneel beheer en zij haar eigen organisatie wilde ontlasten. Het functioneel beheer van Dynamics Interim Solutions scheelt AQ Group ontzettend in tijd, want er is een mogelijkheid om de tickets 24/7 in te schieten, waardoor werk snel opgepakt wordt.

Complimenten voor Vincent. Hij spreekt dezelfde taal en begrijpt het bedrijf. Kennis van 4PS en AQ Group is van grote meerwaarde. Vincent is goed bereikbaar en een prettige sparringpartner. Dit geldt ook voor Robbert Visscher, functioneel beheerder bij Dynamics Interim Solutions. De grootste meerwaarde is dat Robbert AQ Group kent, weet hoe ze werken. Ook kent hij de mensen bij AQ Group.

Tot slot geeft Remco aan: ‘Dynamics Interim Solutions is een zeer prettige partner die meedenkt, creatief, deskundig en oplossingsgericht is!’.

‘ERVAREN, PROBLEEMOPLOSSEND EN SNEL KUNNEN SCHAKELEN’

Jonny Daelman
Section Head Administration
Bluewater

Bluewater is gespecialiseerd in het ontwerpen, leasen en exploiteren van Floating Production Storage and Offloading (FPSO) schepen; en het ontwerpen en leveren van geavanceerde turret mooring systemen en CALM Buoys.

Jonny Daelman werkt inmiddels zes jaar als section head administration en is verantwoordelijk voor de afdeling Finance Administration van Bluewater. De administratie van de operatie van de schepen en de projecten worden in verschillende entiteiten uitgevoerd. In totaal bestaat de Bluewater groep uit zo’n 30-tal entiteiten, elk met zijn eigen administratie.

In 2021 is Bluewater na een jaar van voorbereiden, inrichten en testen over gegaan op 4PS Construct. Een team van Bluewater en 4PS medewerkers heeft ervoor gezorgd dat deze implementatie soepel en nagenoeg probleemloos verlopen is. Ook mede door de hulp en ondersteuning van Max Rademaker van Raadcon. Na het vertrek van hun functioneel applicatiebeheerder heeft Max Rademaker Dynamics Interim Solutions aangedragen bij Bluewater voor het functioneel beheer. DIS wordt ingezet voor het dagelijkse functioneel beheer, gebruikersondersteuning, begeleiding van maatwerk aanpassingen en het uitrollen van nieuwe versies.

De DIS collega’s Jurjen Korpel en Jody Veth zijn één dag in de week aanwezig bij Bluewater in Hoofddorp. De overige werkzaamheden vinden remote plaats. Dit resulteert in een voordeel dat zij meer zichtbaar zijn voor de collega’s en hierdoor sneller te kunnen schakelen. Jonny geeft aan dat Jody en Jurjen een verlengstuk zijn van de interne organisatie en daarbij collegiaal en behulpzaam zijn.

Door de inzet van DIS heeft Bluewater meer ervaring binnenshuis met een bredere kennis van 4PS. De dagelijkse werkzaamheden lopen nu door en er worden optimalisatie stukken opgepakt. Op deze manier is de continuïteit goed gewaarborgd. DIS zal op termijn ook ingezet worden om de grotere ERP verbeterprojecten binnen de organisatie op te pakken.

Tot slot omschrijft Jonny DIS als ‘Een hele ervaren club met goede kennis van het systeem. Ze zijn probleemoplossend en schakelen snel!’.

‘FLEXIBEL, KENNIS VAN ZAKEN EN MAKKELIJK BENADERBAAR’

Leo de Jongh
Controller
Schellekens & Schellekens

Schellekens & Schellekens (schellekens) zit al ruim 50 jaar projectzonwering voor uiteenlopende (utiliteits-) projecten, scholen, verpleeghuizen, appartementen en kantoorgebouwen en is onderdeel van Hunter Douglas. Leo de Jongh is controller bij Schellekens en verantwoordelijk voor de financiële administratie en is daarnaast ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor IT.

In 2015 is Schellekens overgegaan op 4PS Construct. In de loop van de tijd zijn meerdere kerngebruikers vertrokken waardoor de kennis veel minder is geworden. Schellekens wilde de kennis van 4PS in de organisatie laten groeien en beter gebruik maken van de functionaliteit. Zodoende heeft 4PS, Schellekens in contact gebracht met Dynamics Interim Solutions (DIS) voor het functioneel beheer.

Na de kennismakingsgesprekken en het maken van de afspraken is de onboarding in gang gezet. Hierbij zijn de verschillende afdelingen in kaart gebracht en de processen bekeken en vastgelegd. Ook is de 4PS Construct inrichting doorgenomen om de inrichting te borgen. Leo geeft aan goed te kunnen sparren met de consultants van DIS omdat ze “snappen waar we mee bezig zijn”.

Als we vragen naar de grootste veranderingen die DIS heeft doorgevoerd geeft Leo een aantal mooie voorbeelden: doorlooptijd om storingen af te handelen is flink teruggebracht, de buitendienst app wordt efficiënter gebruikt, de planning is beter inzichtelijk, faalkosten zijn minder. Naast de tastbare verbeteringen merkt Leo ook dat de tevredenheid binnen de afdelingen is toegenomen, de collega’s van DIS triggeren de mensen ook om te blijven verbeteren. Dat leidt tot hogere efficiëntie en hogere klanttevredenheid. Komend jaar zal DIS onder andere nog ingezet worden om de buitendienst app ook voor projecten in te zetten.

Tot slot omschrijft Leo de DIS consultants als betrouwbaar, daadkrachtig, realistisch en een sparringpartner met veel kennis in huis.

‘DIS IS EEN BETROUWBARE PARTNER MET ALLE KENNIS IN HUIS’

Ton van der List
Financieel adjunct-directeur
Winters bouw & ontwikkeling

Winters bouw & ontwikkeling (Winters) is van oudsher een familiebedrijf en is voornamelijk actief in de utiliteitsbouw, maar sinds 2020 ook in de woningbouw. Zij hebben een omzet van circa € 25 miljoen, met een verwachte groei naar € 30 tot € 35 miljoen. Winters is een allround bouwonderneming; zij nemen projecten aan, ontwikkelen, ontwerpen en onderhouden gebouwen.

In een esthetisch bedrijfspand in Breda vlak bij de A16 werken 60 medewerkers, onder wie: Ton van der List: financieel adjunct-directeur bij Winters. Ton is al 30 jaar werkzaam bij Winters en heeft de automatisering van de financiële bedrijfsprocessen al vanaf 1990 mogen meemaken. Sinds 2007 werkt Winters met Navision van 4PS, waaronder de modules: financieel, projecten, inkoop en service & onderhoud. DIS heeft voor Winters de Exsion rapportages ontwikkeld en opleiding gegeven zodat zij zelf verder aan de slag kunnen. Er zijn geautomatiseerde rapportages ontwikkeld op gebied van projectbewaking, ontwikkeling orderportefeuille, debiteurenbewaking, liquiditeitshistorie, liquiditeitsprognose en verzuimrapportages.

Voor Power BI had Winters eerst een andere partij ingeschakeld om dashboards te ontwikkelen, helaas ontbrak de kennis en ervaring. Daarna is DIS benaderd en hebben Edwin Leentfaar en Peter van Schijndel binnen een korte periode succesvol een 3-tal standaard dashboards opgeleverd. Met Power BI gaat DIS verder waar Exsion stopt!

Ton geeft aan dat Peter en Edwin prettig communiceren, zeggen waar het op staat, kennis van zaken hebben, goed luisteren en dit vertalen in oplossingen. Door het gebruik van deze dashboards ontstaat een flinke tijdsbesparing, is informatie sneller beschikbaar en minder foutgevoelig.

Ton omschrijft DIS mede door deze succesvolle ervaring als een betrouwbare partner die alle kennis in huis heeft, veelzijdig, snel en flexibel is.

‘DIS IS PRAKTISCH, CONCREET, GEPASSIONEERD EN PROFESSIONEEL’

Hans Snoep
Business Controller
Visser & Smit Hanab

Visser & Smit Hanab (VSH) is een volledig zelfstandige onderneming, maar maakt deel uit van het interne netwerk van het Koninklijke VolkerWessels N.V. VolkerWessels heeft meer dan 16.000 medewerkers en 120 werkmaatschappijen en vestigingen. De organisatie van VSH is erop ingericht om ieder project volledig in eigen beheer te kunnen uitvoeren; van ontwerp tot engineering en van constructie tot onderhoud. De organisatie bestaat uit drie grote Business Units.

Op de hoofdlocatie in Papendrecht is Hans Snoep Business Controller bij VSH. Hans is 15 jaar werkzaam bij VSH in verschillende rollen; accountancy, controller en heeft ook de rol van projectmanager ERP uitgevoerd. In deze rol is Hans ook in contact gekomen met Dynamics Interim Solutions.

Vanwege strategische redenen en verouderde software is in maart 2021 VSH overgegaan naar Business Central met 4PS Construct. Voor Microsoft was dit ook een uitdaging omdat dit de eerste keer was dat meer dan 700 gebruikers over gezet zijn naar de SAAS versie van Business Central met 4PS Construct.

Een aantal consultants van DIS, waaronder: Peter Berkhout, Ralph van Mastrigt, Eric de Groot en Youssef Nouijeh, zijn samen met andere externe consultants betrokken geweest bij de voorbereiding en de livegang. Hans geeft aan dat de grote toegevoegde waarde van DIS was om de praktische vertaling tussen de technische mogelijkheden in het systeem en de praktijk te verbinden. In oktober 2021 zijn overige afdelingen van VSH ook overgegaan naar 4PS, vanwege de goede ervaring zijn bij dit proces voornamelijk de consultants DIS betrokken geweest. Volgens Hans leggen de consultants van DIS makkelijk contact met de keyusers, zijn sociaal en hebben kennis van zaken.

Naast de begeleiding van de implementatie maakt VSH nu ook gebruik van de functioneel beheer tak van DIS. VSH heeft namelijk het functioneel beheer uitbesteed aan DIS.

Hans omschrijft DIS als praktisch, concreet, gepassioneerd, drive om oplossing te leveren en professioneel. ‘DIS heeft kennis van zaken en een link met de organisatie speelt hierin een verbindende rol’.

‘BETROUWBARE CONSULTANTS DIE WETEN WAAR ZE HET OVER HEBBEN’

Tom Raeymaekers
ICT Manager
Verwater

Verwater is een wereldwijde aannemer voor industriële en petrochemische installaties, gespecialiseerd in tankonderhoud en tankbouw. Zij zijn experts in het vijzelen van tanks, civiele werken, leidingwerken, turnarounds, schilderwerken, E&I, E&A, panelenbouw en engineering. Verwater is opgericht in 1922 en vandaag de dag werken wereldwijd ongeveer 1.000 mensen voor Verwater, die samen een jaaromzet van circa € 150 mln genereren.

Midden in de verhuizing van het bedrijfspand in Hoogvliet naar Droogdokweg 71 in Rotterdam spreken wij Tom Raeymaekers. Tom is in 2011 begonnen bij Verwater als applicatiebeheerder en is doorgegroeid tot ICT-Manager, waar hij verantwoordelijk is voor de gehele ICT. Verwater heeft in het verleden gewerkt met Navision / Logistic Vision en mede door de overname van Imtech hebben zij besloten om over te stappen naar 4PS. In 2019 is de migratie naar 4PS in gang gezet. De migratie door 4PS duurde langer dan gepland, door personeelswisselingen tijdens het project.

Tijdens het conversieplan is daarom door 4PS aangeraden om gebruik te maken van de diensten van DIS en zo is Edwin Leentfaar met Tom in contact gekomen. Tom kent Edwin nog uit het verleden bij de overname van Imtech. Edwin heeft in een korte periode het conversieplan in kaart gebracht en succesvol kunnen uitvoeren. Tom benadrukt de enorme kennis en ervaring van Edwin die ervoor zorgden dat dit traject zo goed verlopen is.

Naast Edwin is ook Mary-Ann Kranendonk betrokken geweest bij Verwater. Mary-Ann heeft onder andere de applicatiebeheerder vervangen tijdens de vakantieperiode en zal tot aan december 2021 betrokken blijven om de lopende projecten binnen Verwater op te pakken. Tom geeft aan dat de collega’s binnen Verwater blij zijn met de inzet van Mary-Ann; ‘zij is financieel sterk onderlegd, geordend, brengt rust met zich mee en heeft veel kennis van 4PS’.

Tot slot omschrijft Tom DIS als een betrouwbare partij die de afspraken volgens planning nakomt en consultants in huis heeft met een grote dosis kennis en ervaring.

‘DAADKRACHTIGE CONSULTANTS MET VEEL KENNIS IN HUIS’

Wilfred Stinissen
Business Logic Manager & Information Manager
REMONDIS Smart Infra

REMONDIS Smart Infra verzorgt maatwerkoplossingen op het gebied van onder meer afval-, hemel- en oppervlaktewater. Van engineering, advies en realisatie tot aan service, onderhoud en beheer. Wilfred Stinissen werkt sinds 2019 bij REMONDIS Smart Infra en is onder andere verantwoordelijk voor de vertaling van de informatiebehoeften vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen naar de verschillende informatiesystemen en de BI-omgeving.

Nadat REMONDIS in 2018 live was gegaan met 4PS Construct waren er een aantal processen die nog aandacht nodig hadden. 4PS heeft DIS gevraagd om daar verder bij te ondersteunen en zo is Peter Berkhout (consultant bij DIS) bij REMONDIS gekomen. Wilfred geeft aan dat Peter Berkhout de pijnpunten wist op te lossen en daar effectief mee aan de slag is gegaan. Volgens Wilfred is Peter ‘direct to-the-point’ waardoor er snel resultaat werd behaald.

Wilfred heeft binnen Remondis Smart Infra een strategisch onderzoek verricht waarbij de blauwdruk werd bepaald voor de toekomstbestendige informatiesystemen binnen Remondis Smart Infra. Dit vertaald naar een roadmap met als titel “van ICT wat er niet toe doet naar ICT wat er toe doet”. DIS is daarna betrokken geweest bij de voorbereiding en uitvoering van de desbetreffende projecten. Het resultaat van het eerste project, dat succesvol is afgerond, was de inrichting van een toekomstbestendige en gestandaardiseerde ERP-omgeving (4PS Construct), het zogenaamde fundament, om van daaruit verdere optimalisaties te kunnen doorvoeren en andere vestigingen van Remondis Smart Infra te kunnen integreren binnen de nieuwe ICT-omgeving. DIS is dan ook betrokken bij de overgang van de overige vestigingen van REMONDIS naar 4PS Construct. Naast Peter Berkhout is ook DIS consultant Maarten Paasman betrokken bij deze opdracht. Wilfred geeft aan dat beide consultants geïnteresseerd en betrokken zijn, kritisch wanneer nodig en aanvoelen als collega’s. Ze zijn flexibel en hebben mede bijgedragen aan het resultaat waar REMONDIS nu staat. Door de vele ontwikkelingen binnen REMONDIS zal DIS voor de lange termijn betrokken blijven binnen de organisatie.

Tot slot omschrijft Wilfred de DIS consultants als daadkrachtig, realistisch, sparringpartner met veel kennis in huis.